Carles Carabí

En Carles Carabí és un fotògraf barceloní que s’està obrint pas amb força  en el panorama nacional i internacional a base d’imatges potents d’esportistes. Les seves darreres campanyes d’Adidas, els seus retrats per Beats i la campanya per Adidas Woman l’han posicionat com a un fotògraf a tenir molt en compte en el panorama de la fotografia publicitària del moment.

Carrillo_Portraits_2501_1134

La seva proposta estètica se surt dels clixés de la fotografia d’esports  que s’ha imposat durant anys. Els sets hiper il.luminats, els contrallums radicals, les imatges perfectament congelades, en definitiva, els esportistes que semblen de plàstic han passat a la història gràcies a fotògrafs com ell.

El fotògraf barceloní  aporta quelcom de diferent, fresc i modern. La seva aproximació és arriscada: imatges en blanc i negre, fotografies fetes amb una sola llum, o l’ús de la llum natural. Aquesta manera de mirar reforça la importància del subjecte, li dóna més presència i personalitat. En l’era d’Instagram és clau per l’èxit de les campanyes apropar les imatges a la realitat. Fer-les creíbles.

Els esports són un dels sectors més importants a nivell mediàtic i reperesenten un volum de producció gráfica molt important. El futbol, els Jocs Olímpics, els Mundials, etc… són una font inacabable de campanyes i els esportistes són autèntiques ‘celebrities’ que mouen masses. No és d’estranyar que fotògrafs com ell se’ls auguri un futur prometedor en aquest camp.

Però avui en dia l’especialització no és el camí i hi ha artístes que s’hi revolten perquè no volen veure limitada la seva capacitat d’expresar-se. Més enllà de la fotografia d’esports en Carles Carabí destaca pels seus retrats de personatges singulars i les campanyes tipus ‘lifestyle’ per a marques com Samsung, Seat, BCN Inspira, Cocacola o Vodafone etc… On manté l’aproximació realista i propera.

Cal destacar també el seu prometedor debut com a realitzador amb la producció de la campanya  d’Adidas Woman  ampliant així el seu horitzó com a creador.

Però és en la seva obra personal on va més enllà del codi publicitari i s’expressa amb total llibertat. Amant dels viatges hom es pregunta si fa fotos per poder viatjar o viatja per poder fer fotos.

La seva és una mirada molt personal del paisatge i les gents. En la seva obra es veu una recerca constant de la mirada. Una experimentació contínua en la recerca de camps on no ha estat mai abans. I aquesta és segurament la seva principal força i potencial com a fotògraf, una mirada inquieta que s’atreveix a caminar per indrets  desconeguts (estètics i expresius) sense complexes.

Personalment m’agraden els seus paisatges abstractes, l’ús del color i la composició i també els seus reportatges d’històries petites i els seus retrats atemporals.

En Carles Carabí és un d’aquells rars fotògrafs en que l’experimentació lliure en l’obra personal es veu clarament reflectida en la seva obra més comercial o publicitària com un fluid circular que alimenta les dues potes de la seva obra. És per això que en Carles Carabí és un dels fotògraf més interessants del panorama actual que caldrà tenir molt en compte.

 

BBD_TGBTG_0011_Neymar-Profile__1276

Adidas-Women11057_1134

perito_02_1134

flamboyant_01_1134

2182_1134

J_Martinez_Action_2238_1134

football_field_01_1134

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s