Atta Kim :Eight hours

Les imatges del llibre d’Atta Kim (1956 Korea) “On-Air Eighthours” desafien el moment decisiu i ens retornen als inicis de la fotografia quan els soferts pioners havien d’estar hores amb l’obturador obert per a obtenir una imatge. En aquest cas, tal com indica el títol del llibre, Kim exposa els seus negatius de 20x25cm durant 8hores. El resultat són imatges en les que la presència de lo mòbil es desdibuixa en un fluir indeterminat i on preval l’arquitectura i l’espai que la conté. Kim fa desaparèixer literalment la vida de manera conscient i volguda. La transitorietat, la vanitat la impermanència de l’existència són elements filosòfics (budistes) en els que es sostenta aquest projecte. Els elements tendeixen a desaparèixer proporcionalment a la seva velocitat amb que es mouen.

Sempre he trobat molt interessant explicar el pas del temps en una sola imatge. Al darrera de l’obra de Kim hi ha una reflexió gruixida molt inspiradora. La fotografia serveix per a captar un instant però mai ningú va dir quan durava aquest.

Visualment destaca l’aparença misteriosa i suau de la llum. Les 8 hores d’exposició representen una part considerable de la llum del dia i el sol acaba incidint de molts angles diferents. Les imatges són de gran format i per tant riques en detalls i elements. La composició clàssica, recta i  sòlida li dónen a les imatges un cos pròpi del format

Aquest joc amb el pas del temps és una constant en l’obra de Kim, que ha fotografiat, amb exposicions llargues, partits de futbol o parelles practicant sexe.

Eight hours és una tercera part del projecte “The On-Air Project” on l’autor experimenta amb altres tècniques.

Anuncis

Un pensament sobre “Atta Kim :Eight hours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s