El vídeo “inmersiu” : Reenquadrar a voluntat per sentirte actor enlloc d’espectador

Interessant alhora que polèmica tecnologia de reproducció de vídeo que ens plantegen la gent de Condition One que combinada amb un dispositiu tàctil (IPad) permet a l’espectador viure una experiència més “inmersiva” amb un contingut. Mitjançant el moviment de dits o del propi aparell es pot reencuadrar la imatge incrementant la vivència de l’espectador que fins ara era pasiva.

Polèmica pel fet d’estar desenvolupada a l’entorn del fotoperiodisme de conflictes donant-li una categoria d’espectacle que potser no s’escau. Les tecnologies de la imatge avancen cap a camins inexplorats de manera ferma i decidida i rarament fan un pas enrere. Celebrem aquesta via però potser hauriem de pensar amb esperit crític què representa la visualització d’un conlficte real i diferenciar-lo d’una experiència de joc o aventura.

Aquesta és una tecnologia incipient que ja es veurà quin és el seu recorregut però que segur que s’exten a altres camps més lúdics i menys dramàtics. Si bé la intenció dels desenvolupadors és fer sentir l’experiencia del conflicte més real per a crear més conciència i saccejar conciències s’haurà d’observar amb atenció quin tractament lo dónen els creadors sobre el terreny

A nivell tecnològic no hi ha gaires explicacions de com aconsegueixen aquest efecte. Jo m’aventuro a pensar que es tracta de gravacions amb òptiques molt angulars, fins i tot ulls de peix a alta ressolució  i que mitjançant conversions de software es reprodueix una part de l’enquadrament original conservant la captura total que permet la nevegació i el reenquadrament.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s