L’amic e-book

Tinc la sensació que si hi ha alguna cosa que pot salvar el fotoperiodisme són els llibres electrònics.

No em costa imaginar un futur proper on tots tindrem un e-book com tenim ordinadors i telèfons mòbils. Els mitjans ens vendran subscripcions a preus raonables (publicar on-line sempre serà més econòmic que en paper) les seves publicacions que llegirem en pantalles planes, lleugeres i lluminoses. Llavors les capçaleres tornaran a competir per la qualitat i invertiran en els seus productes. Possiblement els fotoperiodistes tornaran a rebre encàrrecs o veuran publicats (i remunerats) els seus projectes personals.

Tots els proveidors de continguts per e-books s’hauran d’adaptar al nou mitjà que posseeix un llenguatge que no és nou però si més complex, el multimedia.

Una manera de guanyar en qualitat serà a través dels continguts: la selecció de temes ha de ser encertada i adient per al públic a qui es vulgui arribar. Res que no sapiguem ja. Però serà la forma de presentar-los, l’estètica, una poderosa manera d’arribar i fidelitzar el lector/subscriptor.

La presentació dels reportatges fotogràfics serà totalment revolucionaria respecte el paper però ja contrastada a la web. Més enllà de la típica projecció de diapositives es podran editar les imatges amb músiques, textos,  potser videos, amb canvis de ritme, amb pauses dramàtiques, un munt de possibilitats que ens permet el format audiovisual. A més, els grans temes podran anar enllaçats i complementats amb entrevistes al fotògraf, amb un clip introduint el tema etc… les possiblilitats són infinites.

No veig perquè un diari no pot arribar a tractar un tema com ho fan a Mediastorm.

El projecte Intended Consequences de Jonathan Togorvnik desenvolupat a la web de Mediastorm, em sembla una excel·lent manera de transmetre informació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s