Nadav Kander : el fotògraf perfecte

Nadav Kander (Tel Aviv, 1961) és un dels fotògrafs comercials més exitosos dels últims temps. Des de fa 20 anys s’encarrega de les campanyes de les millors marques (Nike, Levi’s, GM…) i de reportatges editorials per a les millors revistes. The New York Times el va triar per retratar  l’administració del president dels EUA Barack Obama.

D’ell es diu que no té un estil definit, no existeix l’estil Kander  sinó que canvia amb facilitat de registre i afronta qualsevol encàrrec que el motivi suficientment. Quan tothom insisteix en l’especialització Kander ha fet de la polivalència la seva gran virtut. La seva obra és extensa i diversa i va dels paisatges, als retrats, passant per editorials i bodegons. Una característica important de Kander és que ha procurat combinar la seva carrera com a fotògraf comercial que tant d’èxit li ha donat i de la que no en vol prescindir i la seva obra personal. Kander dedica aproximadament un terç del seu temps a treballs publicitàris i la resta el reparteix en treball editorial i la construcció d’un cos d’obra artística que belluga per galeries.

Tot i la varietat estilística, a l’obra de Kander hi trobem llocs comuns com la solitut, la quietut  i la melancolia. L’objecte d’interés de la seva obra personal és la manera com l’home i el seu entorn interactuen entre si.

La seva fotografia no dóna pistes per ser llegida i  les seves imatges evoquen preguntes més que donar respostes

Kander és un fotògraf total capaç de reeixir en el món de la publicitat i ser molt respectat en els cercles artístics, Kander és, el fotògraf perfecte.

Les fotografies que he triat per fer el clip són una petita mostra de l’increíble talent de Kander, moltes més imatges i informació a la seva web.

música: Appaloosa (The day we fell in love)

2 pensaments sobre “Nadav Kander : el fotògraf perfecte

Deixa un comentari