Steven Meisel: el clàssic sempre modern

Que disparis campanyes per les millors marques de roba de luxe significa que ets un dels grans fotògrafs de moda del món. Que descobreixis i llancis a la fama desenes de models vol dir que ets algú important dins la indústria. I si fa més de 20 anys t’encarregues de la portada de la Vogue italiana (juntament amb l’americana, la més prestigiosa) és que estas al capdemunt de l’Olimp dels fotògrafs de moda.

Meisel&Models

Steven Meisel (New  York,1954) és des dels 80 un referent capaç de visualitzar i reflexar la cultura de la moda. Meisel no només mostra allò que és moda sinó que la defineix.

Darrera de la misteriosa personalitat de Meisel trobem un dels creadors d’imatges més prolífics, moderns, innovadors i atrevits.

Les seves editorials, sovint polèmiques assoleixen una gran rellevància. La llista de campanyes que ha disparat només està a l’abast dels elegits:  Prada, Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Valentino, CK, Versace, Mulberry…. a més les seves fotografies s’han publicat en les millors capcaleres de la moda mundial destacant la insòlita relació de més de 20 anys fent la portada i l’editorial principal amb la mítica Vogue Italia.

Meisel excel·leix en la interpretació de la imatge del moment donant a cada època els seus icones. El seu estil camaleònic no només l’ha permès adaptar-se al pas del temps sinó en certa manera ha contribuit a fer que el temps passi i la imatge evolucioni. Meisel és un clàssic sempre modern.

Les seves editorials van del luxe màxim i despersonalitzat fins a la denúncia social sempre però amb una exquisida factura i una precisió tant extrema que sembla natural. Un dels trets diferencials de l’obra de Meisel és que referencia aquells elements clàssics que poden identificar-se en una estètica contemporània.

La seva relació privilegiada amb les models juntament amb una capacitat única de detectar el talent ha fet que hagi propulsat la carrera de moltes models i sigui adorat per aquestes. Amb ell el concepte de Supermodel va assolir el seu màxim significat.

Meisel05

Meisel02

Meisel03


Meisel07

Meisel08

Meisel12

Meisel14

Meisel16

Meisel17

Meisel24

A més de les campanyes publicitàries i les editorials Meisel ha publicats diversos llibres destacant “Sex”  que va publicar el 1992 amb la seva amiga Madonna Meisel11

Aquest vídeo de 1983 mostra com Meisel treballava (ja em perdonaran la malifeta) abans de tornar-se inaccessible i distant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s