Alejandro Chaskielberg : Una nova mirada

El jove fotògraf argentí Alejandro Chaskielberg està recollint tota mena de premis i elogis per el seu treball preciosista sobre el Delta del riu Paranà i els seus habitants.

Vaig tenir l’oportunitat de descobrir-lo a l’exposició Talent Latent de la present edició d’SCAN09 a Tarragona. Amb propostes com aquesta el certamen s’afiança com a esdeveniment fotogràfic de primer ordre dins el panorama peninsular.

El més interessant de l’obra de  Chaskielberg és que amplia els límits del fotoperiodisme tradicional. La seva mirada és diferent i fins i tot nova. Mitjançant la posada en escena d’escenaris ficticis elabora un discurs sobre la realitat d’allò que fotografia.

En un moment on el fotoperiodisme viu la seva pròpia crisi ja sigui per la manca de sortides editorials o per la pròpia sobrerepetició del mitjà, s’agraeixen propostes atrevides com la de Chaskielberg.

la_extranjera

El seu últim projecte es diu  The High tide i documenta la vida dels habitants del Delta del riu Paraná i la relació que tenen amb l’aigua.
su_propia_agua

La creciente

La seva original proposta està basada en el perfecte domini de la tècnica posada al servei d’una visió poètica de la realitat.

Treballa amb càmera de gran format que alenteix el procés i obliga a l’observació i una minuciosa planificació de cada imatge. Utilitza llargues exposicions nocturnes i les convina amb llum artificial, especialment pels personatges, aconseguint un impacte visual i una sensació d’atemporalitat de les situacions que planteja.

el_doble

el_vig_a
Los paraguayos
JUNQUERO

el_fuego_de_los_sauces

LOS_MUDOS

D’ençà que vaig veure la seva exposició m’he anat creuant amb molts articles sobre la seva obra i l’he vist en diferents llistes de fotògrafs destacats, emergents, a seguir, etc… La concesió de la beca Burn de la fundació Magnum és un exemple més del prometedor futur de Chaskielberg. Des d’aquí ens sumem a les felicitacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s